TEAMBUILDING

Als trainingsmethode biedt (improvisatie)theater creatieve werkvormen om groepen mensen op andere wijze te laten samenwerken. Er ontstaat een verrassend nieuwe kijk op jezelf, op elkaar of op een thema. Daarbij ligt de nadruk altijd op je mogelijkheden en niet op je beperkingen.


workshop 1 - improvisatietheater
De deelnemers doorlopen de belangrijkste principes van improvisatietheater|theatersport: duidelijk zijn, accepteren en samenspel. Deze vaardigheden zijn niet alleen noodzakelijk om te kunnen improviseren, maar zijn ook erg nuttig op andere gebieden, zoals werk en privéleven.
De workshop versterkt in een korte tijd de groepsband. Er ontstaat een open sfeer waarin ook ruimte is voor hilarische momenten.
Door spel en humor leren de deelnemers:

  • Het accepteren van spelaanbod
  • Zichzelf te presenteren
  • Situaties anders te bekijken
  • Samen te werken
  • zich flexibel op te stellen
Deze workshop is uitermate geschikt als teamuitje, familiedag, verjaardag of vrijgezellenfeest. De klant kan van tevoren aangeven dat tijdens de workshop een koppeling wordt gelegd met de dagelijkse praktijk op de werkvloer. De workshop krijgt hierdoor een duidelijke meerwaarde.

workshop 2 - communicatietraining
Jobert Franken heeft samen met SPONTE de Fabelmethode ontwikkeld. Door de Fabelmethode leer je effectief te communiceren ofwel je gedrag effectief te maken. De methode gaat ervan uit dat gedrag, gedrag oproept. De Fabelmethode heeft zijn basis in de communicatiemodellen Roos van Leary en de Axenroos van Cuvelier.

De Fabelmethode gebruikt acht rollen [gekoppeld aan dieren] met duidelijke kenmerken en gedragingen. De methode gaat er vanuit dat ieder mens de acht rollen in zich heeft en op gezette tijden [binnen specifieke situaties] inzet. De ene rol is niet waardevoller of beter dan de andere, het gaat namelijk om effectief ofwel doelgericht gedrag.

Je krijgt inzicht in de acht rollen met de daarbij behorende kenmerken en gedragingen. Herken je de rol van de ander, dan kun je het gedrag van diegene beïnvloeden door bewust je rol en gedrag aan te passen. Je probeert op een effectieve manier je doel te bereiken.


creativiteit is
zien wat een ander ook ziet
maar er iets anders
bij denken

creatief denken

Creatief denken is geen andere manier van denken, maar het sturen van ons denken in een bepaalde richting.

Om je eigen creativiteit te bevorderen, is het noodzakelijk om de juiste houding aan te nemen. In deze workshop leer je o.a. ontvankelijk te zijn voor elk idee en open te staan voor veranderen. Er komt een aantal technieken aanbod die je in staat stelt om in een groep of alleen een brainstorm te organiseren die tot creatieve ideeën en oplossingen kan leiden.

Voor iedereen die out of the box willen leren denken.


lef

Iedereen kent wel situaties waarin je je onzeker voelt over hoe je overkomt. Bijvoorbeeld op een feest, een verjaardag of tijdens een sollicitatiegesprek.

Tijdens de workshop werk je op een speelse manier aan het versterken van je eigen presentatie en zelfbeeld.
Centraal staat de kunst van het doen: de angst voor het onbekende omzetten in een spannende nieuwsgierigheid naar wat er komen gaat.

De workshop is in groepsverband. De oefeningen die we gebruiken zijn gebaseerd op theatertechnieken. De workshop versterkt je kwaliteiten en maakt je bewust van wie je bent.

De workshop kan ingezet worden als onderwijsprogramma voor studenten of voor iedereen die zichzelf beter wil presenteren.

Contact

KvK 09.177.133
06 4635 1791 | ln.neknarftreboj@ofni
facebook | linkedin